top of page

Sportslig opptreden

1. Før kampen begynner, skal du håndhilse på motstanderen og presentere deg.

2. Etter at kampen er ferdig skal du ta motstanderen i hånda og takke for kampen. Hvis det er dommer skal du også takke dommeren for dømmingen. Det samme gjelder medspiller i double/mixed.

3. Ikke avbryt spillet med å ta av overtrekksdrakt, tørke svette, drikke, eller liknende uten at du spør dommeren først. Kampene skal gjennomføres uten unødige avbrytelser. Knytt skolissene før kampen.

4. Vift ikke med racketen og hold kroppen rolig når motstanderen server.

5. Vis ikke din misnøye med dommerens avgjørelser.

6. Spilles det uten dommer, dømmer man selv alle baller på egen banehalvdel. Det er en æressak å overholde reglene. Er du i tvil om ballen var på eller utenfor linjen, døm til fordel for motstanderen. Kun når du virkelig ikke så ballen, må du si at du ikke så ballen.

7. Alltid opptre i rene og hele klær. Kamper spilles med vanlig shorts og T-skjorte. Overtrekksbukse /langbukse tas av før kampen starter. Antrekk som hawaii-shorts, brytetrøye ol passer ikke på badmintonbanen, T-skjorte
med upassende bilder og tekst brukes heller ikke.

8. Vis ikke din misnøye med doublemakkers prestasjoner. Et smil og et oppmuntrende ord har bedre virkning på medspillers spill og dermed på samspillet.

9. Gi ikke bort poeng av medlidenhet til en svak motstander. I alminnelighet setter han/hun ikke pris på det. Vis imidlertid alltid respekt mot alle spillere, uavhengig av nivå.

10. Dersom ballen etter en endt ballveksling er blitt liggende på din side, slå ballen tilbake til motstanderen med en gang. De ballene som er nærmest deg, tar du opp fra golvet.

11. Vis en kameratslig innstilling mot motstanderne, selv om du gjør alt du kan for å beseire dem.

12. Bannskap/upassende ord og uttrykk brukes ikke på badmintonbanen. En streng dommer kan utvise deg eller ta fra deg poeng du allerede har vunnet.

Konkurrenter på banen - kamerater/venninner utenfor!

bottom of page