top of page

Rankingpoeng

Badmintonspill er en konkurranseidrett som foregår i tre varianter: Singlespill (S), Double (D) og Mix double (M). Dameklasser forkortes D, og herrer H.

Juniorspillere klasseinndeles på to måter:

Etter alder: I klassen U9 (under 9 år) kan spillere som er 8 år eller yngre, gjennom hele det året hvor sesongen starter, delta. Eksempel: Spillere som var 8 år eller yngre ved inngangen til 2013 er U9-spillere i den kommende sesongen (aug 2013 - juni 2014). Spillere som ble 9 år ila 2013, blir U11-spillere i den kommende sesongen.

Etter nivå: Alle spillere begynner i det laveste nivået. For juniorer er det C, for seniorer D. Når en junior oppnår 15 rankingpoeng, overføres de til B-klassen, og ved 40 poeng til A-klassen. Spillere får rankingpoeng ved å delta i turneringer. Poengtildelingen avhenger av hvor mange spillere som deltar i klassen og hva slags plassering spilleren selv får. Det ligger tabell her som viser dette. Oversikten over alle aktive spillere i Norge og hvor mange poeng de har ligger her . (Alt ligger på www.badmintonportalen.no )

I turneringsinvitasjoner oppgis det hvilke klasser som kan spille gjennom forkortelser, for eksempel slik - DDU17B (damedouble i U17B).

NB! En spiller kan alltid delta i høyere klasser (alder og/eller nivå) en den hun hører hjemme i, men ikke omvendt.


Litt mer om rankingpoeng:

Hvis du klikker på navnet på en spiller i rankingtabellen får du opp en oversikt over alle turneringer han/hun har deltatt i, plassering og poeng.
 

Oppnådde poeng teller i 12 måneder, deretter blir de strøket.

Total ranking beregnes av de 10 turneringsresultatene der spilleren har oppnådd høyest poengsum.

Hvis en spiller deltar i en høyere aldersklasse, oppnås poeng i alle trinn ned til den klassen hun tilhører. Eks. U15 spiller deltar i U19, oppnådde poeng registreres da i både U19, U17 og U15.
 

Ved opprykk til ny aldersklasse får spilleren med seg 50% av oppnådde poeng fra den yngre klassen.

Seeding foregår slik at de deltakende spillerne som har mest rankingpoeng fordeles utover i spilleoppsettet, i den hensikt at de skal møte hverandre senest mulig i turneringen (sluttspillet og finaler). Seedede spillere merkes med en stjerne i spilleprogrammet.

bottom of page